توصیه هایی برای پیشگیری از سرطان : اگر سبک زندگی سالمی دارید، نگران نباشید، چرا که به احتمال قوی به سرطان مبتلا نخواهید شد . بیش از ۷۰ درصد از دلایل سرطان، ریشه در سبک زندگی افراد دارد و اگر موارد مرتبط با آنها را رعایت کنید تا حد زیادی از سرطان دور خواهید بود. رژیم غذایی، ورزش و پرهیز از مصرف دخانیات از راهکارهای مشخص برای فرار از بیماریهای مختلف است. در این مطلب قصد داریم تا شما را با توصیه هایی که باعث می شود از سرطان پیگشری کنیم آشنا سازیم با ما همراه باشید
مصرف روزانه هشت لیوان آب
مصرف زیاد آب از ابتلا به سرطان مثانه جلوگیری میکند. با نوشیدن آب، مواد سرطانزا از ادرار خارج میشوند. هر چه بیشتر آب بنوشید این مواد زودتر و راحتتر از مثانه بیرون میروند. مصرف حداقل ۸ فنجان مایعات در روز بهشدت به شما توصیه میشود.
آیا از رابطه سرطان و ارث آگاه هستید ؟
مصرف سبزیجات
کلروفیل که عامل سبزیِ رنگِ گیاهان است، منبعی غنی از منیزیم است. طبق مطالعات، منیزیم خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ را در زنان کاهش میدهد. منیزیم بهطور عمده درون سلولهاست و برای اعمال متابولیک ضروری است. وجود منیزیم برای انتقال، ذخیره و مصرف انرژی حیاتی است و نقشی اساسی در رشد سلولها، تولیدمثل و ساختار نفوذپذیری غشاءِ سلولی دارد. با مصرف نصف لیوان اسفناج پخته، ۷۵ میلیگرم منیزیم وارد بدن شما میشود.
ورزش و فعالیت بدنی
۳۰دقیقه فعالیت بدنی در هفته کافیست تا شانس ابتلا به سرطان سینه در زنان ۳۵٪ کاهش یابد. در آمریکا از هر ۸ زن یک نفر به این بیماری مبتلا میشود. دکتر گانز میگوید: فعالیت بدنی در کنار کمک به حفظ وزن طبیعی، التهاب را نیز کاهش میدهد و مانع از پیشرفت سلولهای سرطانی به سمت بدخیمی است.فعالیت بدنی به هر شکلی، خطر سرطان را کاهش میدهد. علاوه بر این موجب تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامتی دستگاه گوارش شده و از وزنگیری جلوگیری میکند.
از فراورده ها و غذا های ارگانیک استفاده کنید
پزشکان توصیه میکنند که از مصرف گوشتهای هورمونی و آنتیبیوتیکدار خودداری کنید، چرا که این موادِ مضر میتوانند منجر به بروز انواع مشکلات غدد از جمله سرطان شوند. آنها همچنین بر خرید سبزیجات و میوههای عاری از آفتکش و شستوشوی دقیق آنها تأکید دارند. بسیاری از آفتکشها که برای پرورش این مواد مصرف میشوند بهشدت سرطانزا هستند. برای پیشگیری از سرطان باید سبزی و میوههای مختلفی مانند: کرفس، هلو، توتفرنگی و … را که بیشترین میزان آفتکش را به خود جذب میکنند، خوب بشویید و آب بکشید. معمولا بیش از ۴۰ نوع مادهی سرطانزا در آفتکشها وجود دارد و باید برای جلوگیری از ابتلا به سرطان، تماس با آنها را به حداقل برسانید.
پرهیز از مصرف الکل
مصرف الکل خطر سرطانهای دهان، حلق، حنجره، مری، پستان و روده را افزایش میدهد. الکل به بافتهای بدن آسیب میرساند، برای مثال، در روده بزرگ باکتری میتواند الکل را به مقدار زیادی استالدئید (نوعی ماده شیمیایی که در آزمایشگاه حیوانات به عنوان عامل سرطان شناخته شده است) تبدیل کند. در زنان مصرف لیکور (نوعی مشروب الکلی) میزان استروژن ( نوعی هورمون در بافت سینه) را بالا میبرد و به طور پنهانی خطر سرطان سینه را افزایش میدهد
عدم استعمال دخانیات
بنا بر اعلام مرکز جامع سرطان، سیگار نکشید و تنباکو استفاده نکنید. مصرف تنباکو به هرشکلی خطر سرطان را افزایش میدهد. تنباکو مهمترین عامل سرطان ریه و موثر در بروز سرطانهای دهان، حلق، حنجره، مری، لوزالمعده، دهانه رحم، کلیه و مثانه است. خطر ابتلا به سرطان در افراد سیگاری که الکل مصرف میکنند، بیشتر است. بیماران سرطانی که بهبود یافتهاند نیز باید به توصیههای پیشگیری در زمینه تغذیه، حفظ وزن مناسب و فعالیت بدنی عمل کنند.
مصرف کلسیم و لبنیات
یکی از راه های پیشگیری از سرطان خوردن شیر است. همه میدانیم که شیر سرشار از کلسیم است اما شاید ندانید که شیر مانع بزرگی بر سر راه سرطان رودهی بزرگ است. طبق پژوهشی که توسط گروه پژوهشی پزشکی دورتموند انجام شد، کسانی که در طول ۴ سال مرتب کلسیم مصرف میکردند، پس از گذشت ۵ سال از انجام پژوهش، در حدود ۳۶ درصد با کاهش خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ مواجه شدند. (این تحقیق روی ۸۲۲ نمونهای انجام شد که بهطور روزانه ۱۲۰۰ میلیگرم کلسیم یا جایگزین آن را دریافت میکردند). با اینکه پژوهش انجام شده درمورد شیر نبود، اما شما میتوانید این مقدار از کلسیم را بهطور روزانه از مصرف ۱ لیوان ۲۴۰ میلیلیتری شیر کمچرب به همراه یک لیوان ماست یا ۵۶ الی ۸۵ گرم پنیر کم چرب، جذب کنید.
آیا می دانید طب تسکینی چیست ؟
مصرف گوشت قرمز را محدود کنید
مصرف گوشت قرمز را (حداکثر ۵۰۰ گرم گوشت قرمز پخته شده در هفته) محدود کنید و از مصرف گوشتهای فرآوری شده مانند گوشتهای دودی شده، نمک سود شده، سوسیس و کالباس پرهیز کنید.
پرهیز از غذاهای شور و فرآوری شده با نمک
مصرف زیاد نمک، خطر سرطان معده را افزایش میدهد و همچنین باعث افزایش فشار خون میشود. میزان نمک مصرفی روزانه نباید بیشتر از ۲.۴ گرم باشد. غذاهای آماده، سس، نان و حتی خوراکیهای شیرین مانند کلوچههای صنعتی حاوی نمک هستند. بهتر است از غذاهای خانگی که با مواد تازه درست شدهاند استفاده کنید و به تدریج میزان نمک برای پخت غذا را کاهش دهید و به جای آن از ادویه، سیر و آبلیمو استفاده کنید.
رژیم غذایی متعادل و متنوع داشته باشید
بدانید که مکملها جایگزین مواد غذایی مناسب نیستند. برخی مکملها مانند ویتامین دی در شرایط خاص توسط پزشک برای افراد بالای ۵۰ سال، افرادی که گوشت مصرف نمیکنند، زنان باردار و … تجویز میشوند.
تغذیه انحصاری نوزاد با شیر مادر تا ۶ ماهگی
شیردهی میتواند به پیشگیری از سرطان پستان کمک کند و همچنین باعث جلوگیری از چاقی دوره نوزادی و چاقی در سنین بالاتر میشود. افراد بالغی که اضافه وزن زیادی دارند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان هستند.