اثرات روان درمانی روی بیماران سرطانی : امروزه با تغییر الگو های زندگی و صنعتی شدن جوامع ، الگو های ابتلا به بیماری ها نیز تغییر کرده است ، ابتلا به انواع سرطان ها و بسیاری از بیماری های ناشناخته موارد جدیدی از بیماری های قرن ۲۱ محسوب می شود . ابتلا به سرطان و سایر بیماری ها سن خاصی ندارد ، کودک ، نوجوان ، پیر و جوان همگی می توانند مبتلا به سرطان شوند .
اما جدا از مرحله ها درمانی ، باید به این مسئله توجه ویژه ای داشته باشیم که چه عواملی سبب بهبودی هر چه سریعتر بیماران سرطانی می شود . امروزه با پیشرفت علم پزشکی و خدمات جانبی آن روند بهبودی و نقاهت بیماری بسیار راحت تر می گذرد . از جمله این موارد می توان به طب تسکینی ، مراقبت در منزل از بیماران سرطانی اشاره داشت .
چگونه می توان اثرات دارو درمانی و شیمی درمانی را چند برابر کرد ؟
همه بیماران سرطانی بسته به پیشرفت بیماری نوعی از مراحل درمانی را می گذرانند . اما گذراندن این مراحل بدون روحیه اصلا امکان پذیر نیست . روحیه دادن به بیماران سرطانی یکی از مواردی است که باید در تمام مراحل بیماری به خانواده بیمار و اطرافیانشان گوشزد شود .
اما علمی به نام روان درمانی به کمک بیماران سرطانی آمده و به طور علمی و سنجیده همراه بیماران است . نوع کمکی که بیماران سرطانی نیاز دارند از شخص به شخص دیگر و از خانواده به خانواده دیگر متفاوت است. یک روان درمانگر خوب سرطان درباره انواع سرطان اطلاعات گسترده دارد و با عوارض جانبی آنها آشناست و درباره چالشهایی که افراد مبتلا به سرطان با آن دست و پنجه نرم میکنند آگاه است.
سرطان به خودی خود معمولا عوارض روحی و اختلال روانی ندارد. اما سرطان میتواند مشکلات روحی روانی مانند خشمهای تهاجمی و یا افسردگی شدید ایجاد کند. سرطان میتواند در ازدواج و در یک خانواده اختلال ایجاد کند. برای مثال نیازهای روحی همسر بیمار مبتلا برطرف نشود و خود دچار روحی آسیب پذیر شود که روان درمان گر میتواند به آنها کمک کند.
تاثیرات روان درمانگر بر روی بیماران سرطانی
مطالعات نشان داده است که بیماران مبتلا به سرطان اغلب به کسی غیر از خانواده و اطرافیان خود نیاز دارند تا درباره آنچه از سر میگذرانند و آن شرایطی که باید با آن تطابق یابند صحبت کنند. آنها به کسی نیاز دارند که درباره سرطان میداند و با حمایت و درک زیاد به صحبتهای آنان گوش میدهد. روان درمانگر سرطان چون با افراد زیادی برخورد داشته که به سرطان مبتلا بوده اند از آنها نیز راههایی را برای مواجه با سرطان می آموزد.
روان درمانگر سرطان همچون دیگر درمانگرها سعی میکند محیط امنی برای مریض ایجاد کند تا او به راحتی درباره احساسات خود صحبت کند. گاهی نیز مبتلایان به سرطان احساسات ناخوشایند خود را مخفی نگه میدارند تا اطرافیان یا عزیزانشان غمگین نشوند و یا اینکه مغرور به قوی بودن هستند و یا اینکه تصور میکنند دیگران در صورت پنهان نمودن مشکلات خود آنها را ستایش میکنند. اما یک روان درمانگر خوب به بیمار القاء میکند که اگر با احساسات خود صادق باشد و به راحتی مشکل خود را بیان کند هیچ مشکلی به وجود نمی آید.
روان درمانگر به بیمار کمک میکند تا با موقعیت خود روبرو شود و اگر مشکلی در گذشته شخص بوده است که در زمان بیماری به مشکلات روحی او دامن میزند آن را شناسایی کرده و سعی در رفع آن میکند.
کانون حمایت از بیماران صعب العلاج و سرطانی یکی از مراکزی هستند که می توانند خدمات روان درمانی ، طب تسکینی و مراقبت از منزل را به شما ارائه دهند .